Welcome

Când în loc de palmieri vezi doar ciulini și corcoduși la marginea drumului, iar după corcoduși șoferii urinând; când întâlnești pe stradă doar oameni spășiți ca și cum abia ar fi scăpat din vreo bătaie cruntă; când ăia cu fețe de intelectuali sunt supli și rupți în coate, iar gherțoii râgâie bunăstare pe la terase, s-ar putea să fi ajuns în România.
Welcome, dar, ai grijă, supraviețuirea pe aici își are alte reguli!
Uite, la noi nu are sens să te ferești de hoți. Aici avem o politică specială: furtul pe față. De la aeroport până în centru, taximetristul îți va cere cât ai dat la avion din Frankfurt până încoa’, dar nu e vina omului, așa indică aparatu’. La restaurant, nemernicul de soft adaugă mereu în plus pe nota de plată, oricât de atenți ar fi ospătarii și patronul. Ba, cu cât e furtul mai mare, cu atât e mai pe față, doar votul rămâne secret.
Asta, îți spun, e o dovadă de civilizație. Cine nu e capabil de asemenea transparență civică și vrea să fure pe-ascuns, pleacă de bună-voie prin toată Europa.
Încă ceva: să nu cumva să te îmbolnăvești pe-aici!!! Nu mă refer la boli încurcate, da’ nici măcar vreun junghi prăpădit să nu simți! Niciun strănut mai usturat! Aici se moare din orice, doar începutul e mai greu.
Că tot am pomenit de moarte… Pe la noi zău că-i mai scumpă ca viața! Nici în cel mai frumos oraș din lumea asta nu te va costa metrul pătrat cât printre morții noștri.
Moartea costă cât nu face.

Însă viața e ieftină – uite o veste bună! Nu mă refer la traiul zilnic, ci la VIAȚA OAMENILOR. Vigoarea tinerilor, frumusețea fetelor, conștiința, demnitatea, destinul în sine al atâtor frumoși, astea sunt ieftine, neînsemnate, fără valoare…

Comments

comments

Distribuiti articolul...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter

Ion Aion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *