Încălcarea poruncii

Aș fi vrut să rămân doar Ion Aion, dar mi-a scăpat complet să discut acest amănunt cu echipa Recorder. Nu-l mai pot drege, așa că da, port numele prorocului Ilie.
Scrie în Biblie despre acesta că a ucis – el cu mâinile și pumnalul lui – aproape 1000 de oameni, preoți ai altor religii. Acei oameni vor fi avut și ei părinți care îi vor fi plâns… așa cum plânge orice părinte după copilul mort.
Cred că nu există nedreptate mai mare a Vieții decât aceea de a supraviețui propriului copil. Ce lucru poate fi mai nefiresc de atât?…

Prin urmare, cum ar putea un Dumnezeu, Care se pretinde Atâta-Iubire-De-Oameni, să prețuiască un astfel de comportament odios?!? În așa măsură încât să trimită un car de foc și să îl ridice pe făptaș în slava cerului?!? CUM AR PUTEA?… Omul ăla a ucis! Unu, apoi zece, apoi treizeci, apoi sute și-ncă sute de oameni. „Și s-a dus Ilie la pârâul Chișonului și i-a înjunghiat acolo” (3 Regi cap. 18, vers. 40)…

Eu nu mai văd aici nimic sfânt. Nimic frumos. Nimic dumnezeiesc. Nimic plin de iubire, ci doar o pildă pentru jihadiștii de astăzi care ucid convinși că fac binele și că își slujesc Dumnezeul cel Bun.

Nu mai pot crede în așa ceva, iar această neputință este ori a mea, ori a religiei mele… De aceea, cum spuneam, „mă delimitez” și prefer să ratez de acum înainte Liturghia de Sfântul Ilie.

(Mă înfioară fotografia acestei postări. Dar este imaginea unei părți a lumii în care trăim și în care ne vor crește copiii… Iar unii părinți de astăzi chiar își plâng copiii pierduți în junghierele cele sfinte)

„Să nu ucizi” – porunca pe care tocmai Dumnezeu a nesocotit-o, înălțându-l pe Ilie până la Sine…

Comments

comments

Distribuiti articolul...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter

Ion Aion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *